További szereplők 1

Midoriko

Midoriko egy nagyhatalmú Miko [papnő] hatalmas spirituális (szellemi) ereje volt. Réges-rég élt japánban a démonirtók falujában született. Ő általa keletkezett a Shikon - no - Tama [Négy lélek - - gyöngye] Midoriko képes volt egyszerre több démonnal is elbánni úgy, hogy megérintette a démonok lelkét ami ettől megtisztult. A démonok cselt eszeltek ki. 1000 démon egyesült így egy testben próbálják legyőzni a papnőt. A küzdelem hét nap hét éjjel zajlott. Midoriko nem bírt a hatalmas túlerővel elfáradt de az utolsó erejével sikerülét megérintenie a démonok lelkét de az erőfeszítéstől a saját lelke kiszakadt a testéből. Midoriko testéből kiszakadt a lelke az a Shikon - no - Tama. Ebben a szent gyöngyben azonban Midoriko és a démonok lelkei tovább léteznek és attól függően kihez kerül a gyöngy jó vagy rossz lényhez a benne küzdő lelkek közül vagy a démonok, vagy Midoriko kerül fölénybe.

Ah és Un

Ah és Un (vagy egyszerűen csak Aun) Sesshoumaru kétfejű sárkánylova. A szájából kékes tüzet fúj. Nem lehet pontosan tudni Sesshoumaru mikor és hol tett rá szert. Hűségesen szolgálja Sesshoumaru-t, bár többnyire Rin és Jaken az aki a hátán utazik. Nem igazán mondható, hogy gonosz lenne, inkább jónak mondható. Amikor Jaken-t megcsípik Naraku mérgező darazsai és Rin elmegy gyógynövényeket keresni, megvédi őt a növény közelében tanyázó démonoktól. Jaken-nel szemben néha megmakacsolja magát, de ez nem mondhatni, hogy túlzottan jellemző tulajdonsága lenne.

Souta Higurashi

Souta Kagome kisöccse Tokyo-ban született, mamájával, nagyapjával és Kagome-val éli mindennapos életét. Egy teljesen átlagos modern kori kisgyerek. Néha kicsit civakodnak Kagome-val de semmi komoly. Miután megismeri InuYashat mikor meglátogatja őket a modern kori japánban viszonylag hamar összehaverkodik vele.

Buyo

Buyo Kagome macskája. Eléggé elkényeztetett, kissé dundi. Jó dolga van a családnál, egész nap csak lustálkodik. Életébe egy kis színt InuYasha visz aki sokat piszkálja, játszik vele, dögönyözi. Ahhoz képest, hogy InuYasha kutyadémon egész jól elvan vele (Bár egyszer addig piszkálta mígnem Buyo megkarmolta, de ettől eltekintve Buyo InuYasha kedvenc szórakozása Kagome-éknél).

Shouga

Shouga egy bolhadémon nő már nem éppen fiatal és Myouga felesége akar lenni, akinek eszében sincs . InuYasha-ék mérgesek Myougára met Shouga megszállta őket és Myouga tudta hogy ki teszi ezért kénszerítik az esküvőre, aki egy közönséges bolhát öltöztet be maga helyett és mire észreveszik, hogy nem ő az addigra már messze jár. Shouga így ismét hoppon marad.

Satsuki

Satsuki egy kis faluban él egyedül bátyját várja aki elment a háborúba. A többi gyerek sokat bántja. Shippou is pont egy ilyen verekedésnél látja meg először és segít neki. Később egy gyíkdémon álcázza magát Satsuki bátyjának, hogy megszerezze tőle azt az hamis ékkődarabot amit még a bátyja hagyott rá mielőtt elment a háborúba. Shippou észreveszi, hogy a démon átveri Satsuki-t és segít neki InuYasha-ék segítségével legyőzik a démont. Ezután sajnos el kell búcsúzniuk mivel Shippou-ék tovább indulnak. A búcsú nem könnyű, mert Shippou bele szeret. Satsuki Shippou első szerelme.

Kaijinbou

Kaijinbou Toutousai tanítványa volt de rosszra használta a tanult tudást és sok gonosz kardot készített. Kimondottan rosszban van Toutousai-jal. Sesshoumaru elviszi hozzá Goshinki fejét mivel ez a démon halála előtt elharapta a Tetsusaigat és a fogaiból kardot készíttet Kaijinbou-val. Ez a kard lesz a Toukijin ami azonban hatalmába keríti Kaijinbou-t és ráveszi, hogy harcba induljon InuYasha ellen.

Saimiyashou - Pokoldarazsak

A Saimyoushou-k Naraku teremtményei. Ezekkel a mérges darazsakkal képes megakadályozni Miroku-t, hogy használja a kezén lévő lyukat. Valamint kémkedésre, megfigyelésre is használja ezeket a teremtményeit.

Kanna

Kanna a semmi démon Naraku teremtménye a testéből született meg. Kanna egy kislány, igen engedelmesen szolgálja Naraku-t. Varázslatos tükrével képes lelkeket rabolni és sok mindent lát is rajta keresztül. Kissé olyan mint egy holdkóros, meglehetősen nyugodt és megfontolt. Hüségesen szolgálja Narakut, egészen a manga végefeléig, amikor is megmutatja Kagoménak hogy hol az ékkő, illetve azt is hol van Naraku emberi szive, aztán meghal.

Goshinki

Goshinki roppant erős hatalmas méretű démon. Naraku teremtménye, InuYasha-val vívott harcában képes volt kettéharapni a Tetsusaiga-t. Majdnem legyőzte InuYasha-t, de InuYasha a szorult helyzetében apja démoni vére lett urrá rajta, és széttépte Goshinki-t. Sesshoumaru később Goshinki fogaiból csináltat magának kardot, hogy harcolhasson vele a Tetsusaiga ellen amit persze InuYasha Toutousai-jal helyrehozat.

Hakudoushi

Először Narakut szolgálja, majd Mouryoumarut. Van egy engedelmes állata, Entei. Rengeteg tervet eszelt ki, hogy hogyan ölje meg Narakut, de végül meghalt.

Shinidamachu

Démonok, Kikyou feltámasztása után ezek a lények egészítik ki hiányos lelkét, ők hordják neki a holt emberek lelkeit, amikkel életben tartja magát. (a "shinidama" jelenti a holt lelkeket) Felderítésre, és üzenetküldésre is alkalmasak, és repülnek.

Inu no Taishou

Daiyoukai (vezérdémon), InuYasha és Sesshoumaru apja, kutyadémon, a nyugati földek ura. Az ő agyaraiból készült a Tessaiga és Tenseiga. Nagyon szerette Izayoit, épp ezért miután megmentette a kis Inuyashával együtt elküldte őket Takemaru kastélyából, és végsőkig harcolt vele. Ám mindketten meghaltak. Takemaru is, és Inu no Taishou is.

Izayoi

InuYasha halandó édesanyja. Inuyasha még kicsi volt, amikor meghalt (kb. 5-6 éves lehetett).

Seiya - Sesshoumaru Anyja

Kutyaszellem. Nem nagyon tudni róla semmit, de a mangában feltűnik. Ő ellentétben Izayoyal szellem volt. Többnyire ezért gunyolja Sessomaru Inuyashat, mert neki nem szellem volt az anyja. Kissé kegyetlen mivel a mangában hagyta volna meghalni Sesshoumarut.

Kagome édesanyja és Nagyapja

Emberek. Kagome édesanyját egyszerűen csak mamának szólítják. Nagyapját pedig nagyapának. Nagyon megértőek. A nagypapa mindig kitalál valami betegséget, hogy igazolni tudja Kagome hiányzásait. Néha túlzásba is viszi. Egyébként Kagome nagyapját Jiichannek hívják.

Kagome barátnői

Ayumi, Eri és Yuka. Kagome osztálytársai. Nagyon kíváncsiak, és folyton faggatják Kagomét a fiúiról.

Hachi

Egy Mosómedve szellem. Miroku haverja. Nagyon gyáva, de ha Miroku jól megveri, mindenre képes. Borzasztóan fél Miroku Kazaana-jától. Át tud változni, és repülni is tud.

Mushin

Egy részeges öregember. Szeret viccelődni. Ő nevelte fel Mirokut az apja tragikus halála után. Miroku tiszteli, de azért néha elveri azért, hogy kijózanodjon.

Ginta és Hakkaku

Kouga követői. Folyton mindenhová utánamennek, de hatalma a szivük. Igaz gyávák, de ha a barátjukról van szó, akkor szó nélkül harcolnak. Nagyon féltik Kougát, és a farkasokat is.

Akago

Ő Naraku emberi szive. Egy ideig Mouryoumaruban volt, de a mangában Naraku visszaveszi, és a Fouryouheki használatával eltünteti az auráját.

Tsubaki

Egy sötét papnő. Kikyouval együtt tanult, de rossz útra tévedt. Ő átkozta meg Kikyou-t, hogy ha szerelembe esik, akkor annak tragikus vége lesz. Kagome legyőzi, azzal a módszerrel, mint annak idején Kikyou. Két segítője van Momiji és Botan.